Etiketter

, , ,

Michael Jackson – the life of an icon en dokumentärfilm om popsångare Michael Jackson producerad av hans vän, David Gest. Filmen innehåller unika bilder från början av The Jackson 5, Jacksons solokarriär och detaljer om de sannolikt helt oriktiga anklagelser om ofredande av barn som riktats mot honom.

Michael Jacksons kärleksfullhet och beskydd av barn kom att vändas mot honom och utnyttjas på ett groteskt sätt som mycket sannolikt förkortade hans liv pga av de psykiska och fysiska ansträngningar anklagelserna orsakade. Skulden för detta bär inte bara lycksökarna utan media och det åklagarämbete som ville göra karriär på att fälla en ikon. Deras pseudovetenskapliga undersökningar struntade i uppenbara fakta och gick på sina förutbestämda uppfattningar inte olikt Thomas Quick affären i Sverige.

Michael blev också friad på alla åtalspunkter i domen efter den drygt halvårslånga processen 2005. Efter ett halvår av sömnlöshet och chock var hans livslust så sänkt att han aldrig återhämtade sig. I ett försök att komma tillbaka 2009 dog Michael av hjärtattack.

Tom Sneddon, fd åklagaren som väckte åtal två gånger mot Michael Jackson för barn ofredande avled i november 2014. Han kan liknas vid en rigid ”rättvisans” man som går över lik för att fullfölja sin övertygelse oavsett hur fel den än är. Hollywood Life

Efter att ha misslyckats med att fälla MJ första gången blev han besatt av att jaga honom och tillvägagångssättet vittnar om en rättviseskandal. Jo Tom Sneddon lyckades med sitt uppsåt att ta livet av en oskyldig Ikon och förkorta hans gåva till världen.
Hetsjakten från media var avgörande för Toms drivkraft och att få ståta med att anklaga Michael. Detta har Michael beskrivit i “cold man” på 1995 skivan, “D.S.”

Filmen presenteras så här:

”Med aldrig tidigare visade bilder och exklusiva intervjuer med Michaels mamma Katherinen, syskonen Tito och Rebbie Jackson. Filmen följer toppar och dalar i denna extraordinära livshistoria om kungen av pop berättad av de som kände honom bäst. Producent David Gest presenterar i en långfilms längd, ett porträtt av sin vän Michael Jackson genom ögonen av familjen, vänner och musiklegender som Smokey Robinson, Dionne Warwick, Nick Ashford & Valerie Simpson, plus många fler.”

I mina reflektioner av den förföljelse och det åtal Michael utsattes för kan jag inte låta bli att jämföra med Jesus korsfästelse. Michael förråddes av mamman till den cancersjuka pojke som Michael försökte hjälpa och rädda. Mamman hade redan genomfört flera liknande bedrägerier och luktade silverpeng. Michael anklagades av rättsväsendet och av media/folket. Men Pontius Pilatus/Tom Sneddon misslyckade att hänga honom på korset fast Michael redan själv mentalt hängde där.


Börje Peratt

LÄNKAR
Trailer Michael Jackson: The Life of an Icon Trailer (HD)
Cast IMDb