Etiketter

, , , ,

Let’s Dance i TV 4 går mot ännu en succésäsong. Deltagarnas prestation ansågs tidigt stå för ovanligt hög nivå. Och flera är sensationellt bra trots att de aldrig egentligen dansat förut. Mycket cred går till lärarna som verkar ge allt för sina adepter.

Programledare är som tidigare säsong Jessica Almenäs och David Hellenius och i juryn sitter Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Davids kvicka kommentarer och underfundiga analyser är härliga och oftast mycket roliga. Jessica limmar ihop det hela med en, jag kan inte säga annat än, strålande kärleksfullhet.

Tredje avsnittet förvarnade de utmärkta programledarna om att ta fram näsduken. Avsnittet utlovade att bli mer känslosamt än vanligt. Och så blev det. Alla deltagare fick nu själv välja en sång som var särskilt viktig för dem och framföra dansen tillägnad någon särskild. Det blev tillägnat en frånvarande pappa, ett älskat barn, en uppskattad son, en livskärlek. Jo det blev känslosamt och det avspeglade sig positivt i utförandet.

Även RobinsonRobban som i första avsnittet var en pellejöns och sedan i andra blev seriös och lyckades bra, gjorde i tredje avsnittet en säker dans. Han tillägnade den sig själv och i presentationen förklarade han att han nu skulle vinna hela skiten. Naturligtvis fick han inga röster på denna självgodhet och åkte ut.

Juryn är inte alltid överens, vilket gör det intressant. Vid ett tillfälle önskade Tony Irving se mer av en av deltagarna och fick direkt mothugg av de två övriga i juryn. Själv höll jag med de två andra och hade nästan svårt att se vem som var lärare och vem som var adept så bra var de. Men Tony blev kränkt av att bli motsagd och gav en fyra. Avsnittets lägsta betyg. Irving tappade garden och lät sin irritation inom juryn gå ut över en tävlare. Aj aj!

Samtidigt kan man säga att det är ganska härligt med den spontanitet och den trygghet som tillåter även små fadäser av detta slag.

Tack TV4, juryn, programledarna, deltagarna och de fantastiska lärare som lyckas förvandla nybörjare till dansare  med sådana kvaliteter. Det är häftigt. Ser fram mot nästa avsnitt.

Börje Peratt

SvD:
Tv-toppen: ”Let’s dance” knockar Skavlan
Expressen: Känslostorm: Anette Norberg i Let´s dance
AB: ”Robban” Andersson åkte ur Let’s dance

Annonser