Etiketter

,

Tankesmedja står för intellektuell nivå som förutsätter en kvalitet på hjärnverksamhet. Utifrån den formulerar deltagarna sin reflektioner över dagsaktuella händelser. Syftet är att påverka opinionen och man deltar aktivt i debatten för att påverka värderingar.

Tankesmedjan i P3
Nu har jag vid några tillfällen under bilkörning rattat in p3 och hamnat i denna så kallade tankesmedja. Den arroganta självhävdande tonen slår gärna ner på charlataner. Man anar att det ska vara ironi men det blir aldrig roligt. Att sparka nedåt vem skrattar åt sånt?
Den fria radion har målet att både bilda och underhålla radiopubliken. Här stavas det fördom och okunnighet.

Det enda som händer är ivägskjutna elakheter som ramlar till golvet. Jodå det avlossas hej vilt men träffar bara det förväntade och ointressanta och överraskar aldrig.

Igår onsdag hade man hittat en annan charlatan att raljera över, någon som gav sig ut för att vara medium. Plötsligt var det ett gäng voffare som satt i studion. Jo, det skulle inte förvåna om Jantegemenskapen även har fått detta utrymme.

Då vi här har att göra med falsk varudeklaration, charlataner som utger sig för att vara något man inte är, så får man gärna döpa om programmet för att sänka förväntningarna. Nämn det vid sitt rätta namn. ”Vofmegafonen”, ”Jantarna i baren” eller helt enkel ”propagandaministeriet”. Det senare kan ju till och med uppfattas som ironi.

Börje Peratt